Pris: 190,00 DKK
Producent: Spanien
Varenummer: Årgang 2015
Lagerstatus: 5
Tags: økologi

AA Mirgin Rosé Brut Nat.

En økologisk lækkerbidsken til terrassen og forretten :-)

Beskrivelse

Mataró (Montastrell) var en af de første druer man brugte til at producerer cava, siden forsvandt den helt pga. de laver udbytter og den mineralrige jordbund som den krævede. Pujol-Busquets fra Alta Alella ejer dog nogle af de bedste og mest mineralrige marker nord for Barcelona, så han har startet den gamle produktion op igen. Grundlaget er 100% Mataró fra Alta Alellas økologisk dyrkede marker (certificeret), få kilometer fra Middelhavet. Markerne er ekstremt rige på granit og sand, hvilket holder udbytterne nede og friskheden oppe.

5-6 timers kold maceration, forsigtigt pres af druerne og naturlig gæring i ståltanke. Andengæring i flasken, hvor vinen lagrer 15-27 måneder (Reserve), alt efter degorgering. Ingen restsukker, ingen dosage og absolut minimalt brug af SO2.

Delikat duft af solbær, jordbær, violer, mandler og æbler. Smagen er elegant, frisk og saftig, med fine små bobler som er flot integreret i frugten. Oplagt vin at servere med friske bær om sommeren eller blot til hygge på terassen. Kan også matche salater, fisk/skaldyr og lyst grillet kød. Vi anbefaler servering ved 6-8 grader og vinen bør nydes indenfor to år fra degorgering.

The Winery
ALTA ALELLA 3.000, SL
Alta Alella er et familieprojekt af Josep Pujol-Busquets og Cristina Guillén. De er begge to vokset op i Allela omegn og er kommet hjem igen efter et halvt liv væk, hvor de har beskæftiget sig professionelt med vinen rundt omkring i verden. Parret købte marker, så de første vine kunne fremstilles i 2001. De ejer i alt 12,5 ha beplantet med den traditionelle Alella drue, Pansa Blanca, dertil internationale sorter og endda den glemte Mataró, som ikke er blevet dyrket i Alella siden vinlussen raserede i Europa i midten af d. XIX århundrede. Vinhuset er designet specifikt med henblik på mikrovinifikationer som tillader gæring af hver mindre vinmark for sig. Vinmarkerne er beliggende kun 2 km fra Middelhavet i 150-300 meters højde og dyrkes fra begyndelsen som et certificeret økologisk landbrug.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God