Jacquinot Champagne Symphonie Rose Brut

Jacquinot Champagne Symphonie Rose Brut

500,00 DKK

Blandingen i denne Rosé er 50% af Pinot Noir druen, for at give farve og den frugtagtige karakter, og 50% af Chardonnay for at holde en pæn friskhed.

Vintage 14

Lagerstatus: 5 stk. på lager
stk.

Jacquinot Champagne Symphonie Rose Brut

 

Jacquinot & Fils laver kun deres Rosé, når året er rigtig godt. 

Når champagnen kan fremstilles skal klimaet være egnet til at dyrke deres Pinot noir drue, og samtidig opnå den allerbedste kvalitet.

 

Blandingen i denne Rosé er 50% af Pinot Noir druen, for at give farve og den frugtagtige karakter, og 50% af Chardonnay for at holde en pæn friskhed.

Det er en lyserød laksefarvet rosé. Det er en Champagne med flotte små bobler og en cremet "mousse", som støtter de søde frugtaromaer af røde frugter - primært hindbær og kirsebær. 

I munden er der en friskhed, der udviser en lang og behagelig eftersmag.

Denne Champagne er ideel til forretter, en frisk frugtsalat eller en chokoladekage! Men kan også godt klare sig til hvidt/lyst kød, eller følge en komplet middag af den lette slags.

Vintage 2013 er mere fyldig i sit udtryk med modne jordbær og Vintage 2014 er mere sart og sprød i sit udtryk. Faktisk minder den rigtig meget Crystal Vintage rosé. Forskellen i udtrykket handler om hvornår der har været høstet. 2013 blev høstet i august og 2014 i september. Det har en betydning i forhold til det naturlige sukkerindhold i druen og deraf uftrykket i vinen når den frigives.

Priser:

• Gold Medal Wine Guide Gilbert & Gaillard 2013

 

• Gold Medal Wine Guide Gilbert & Gaillard 2012

 

• Grand Prix d'Excellence Af Vinalies franske ønolog Vin Competition 2011 (11 Grand Prix kun på 700 smagt Champagnes)

 

 

Historikken bag Champagne Jacquinot et Fils:

 

Pierre Jacquinot og hans 2 sønner Jacques og Jean-Guy har skabt Champagne Jacquinot & Fils i 1947.

 

Pierre Jacquinot startede som Grapebroker efter Første Verdenskrig. Han blev alvorligt såret af et gasangreb under krigen og kunner derfor ikke videreføre sin familiegård med dyr, og begyndte derfor konverteringen til en vingård.

Han blev dengang en Grape Broker for Champagne Mercier, gennem opkøb og salg af druer fra lokale vinbønder.

I 1929 oprettede han sit eget trykcenter(egen presse) til at behandle de indkøbte druer.

 

Efter Anden Verdenskrig besluttede han sig sammen med sine 2 sønner at producere sin egen Champagne, samtidig have de fået alle de faciliteter der kræves for at lave Champagne:

Et pressecenter, en lille vingård og et netværk af kunder.

Men dengang var det umuligt at sælge sin egen Champagne, når de var installeret i en lille landsby. Derfor er de flyttet til et vineri i Epernay.

 

I dag ejer familien en vingård med 17 ha. jord, beplantet med de traditionelle 3 druesorter Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

 

Champagne Jacquinot et Fils er stadig en druemægler for Moët et Chandon, der overtog Mercier. Jacquinot sælger 10 ha. druer til Moet og beholder de sidste 7 ha. og bedste druer til sig selv. 

Målet er at producere 50000 flasker kvalitets champagne om året, hvor imod Moet produceres op til 30 millioner flasker om året. 

Så når du drikker Moet er der en lille dråbe Jacquinot i hver flaske ;-)

 

Siden 1998 overtog sønnerne Jean-Manuel Jacquinot, ønolog, og Jean-Guy Jacquinot familie virksomheden. 

 

Druestokkene:

 

Godset er sat op på en kalkholdig jord. De 3 druer dyrkes med en stor andel af Chardonnay 60%.

Beskæringen sker manuelt tidlig vinter og efterfølges af fastspænding.

 

Blomstringen finder sted i begyndelsen af ​​juni.

Høsten sker i 10 dage i september med et team af 90 plukkere.

 

Vinfremstilling:

 

Druerne er håndplukkede og bliver stadig presset i laden i den traditionelle Champagnepresse -rejst i 1929.

De bruger til deres egen produktion kun Chardonnay og Pinot Noir.

Juicen bliver blidt behandlet ved kontrolleret temperatur for at sikre en god kvalitet, før den sendes til vingården.

Efter podning, med udvalgt Champagnegær, finder alkoholgæringen sted under kontrollerede temperaturforhold i deres cementtanke.

Herefter kommer vinen på flasker, tilsættes gær og påsættes en kapsel og transporteres til 2. gæring i kælderen.

 

I kælderen udvikler gæren boblerne (kul-dioxid) og når flaskerne har ligget i ca. 3 år for Private Cuvee og op til 11 år for Harmonie, tages flasken med op i vineriet for at blive disgorded, prop i og label på.

 

Kælderen er udgravet med de blotte næver i 1873, og den er placeret 19 meter under gadeniveau i Champagne Chalk. 

 

"Disgorged", er en proces hvor gærresterne m.m. fjernes fra flasken ved at man fryser gærresterne som ligger i toppen af flasken ned til 25 minusgrader.

Herefter tages kapslen af, og grundet de 6 bars tryk i flasken skydes gærresterne ud. Derefter tilsættes sukkerlagen for at opnå den variant flasken skal indeholde.

Bagefter opbevares champagnen i mindst 4 måneder for at sikre, at sukkeret indarbejdes perfekt i vinen.

 

Flaskerne mærkes og sendes direkte fra vingården til kunderne -herunder Nielsen og Vin!