Pris: 100,00 DKK
Mængederabat:
  • Ved køb af 3 eller flere: 80,00 DKK
Producent: Spanien
Varenummer: Årgang 2018
Lagerstatus: 27

Marietta Albarino DO Rias Baixas - En lækkerbidsken :-) -

Bodegas Martin Codax er en af de absolut største producenter af Albarino-druen. Det skyldes denne storsælgende vin, der har gået sin sejrsgang verden over.

Vinen er produceret i Galicien nord for grænsen til Portugal i det nordlige Spanien - nærmere bestemt distriktet Rias Baixas.
Albarino druen der formodes at komme fra Tyskland er en Riesling variant. Den er nærmest designet til fisk og skaldyr, som er
hovedbestandelen i den Galiciske kost. 

Marieta har en flot strågul farve og en meget delikat, aromatisk duft af bagte æbler, fersken og citrus. Duften øges væsentligt, når glasset slynges rundt og du vil få
subtile antydninger af hvide blomster og eksotise strejf af litchi.
Smagen er frisk, kompleks, krydret og frugtagtig med et højt syreindhold. Den er fyldig, rund og har en vedvarende behagelig eftersmag. Ganske let sødme og en anelse 
perlende, som gør vinen meget velegnet til fisk og skaldyr, eller blot som apetizer på terrassen.

 

Rias Baixas - Området
Vi bevæger os op til Galicien, Spaniens “grønne hjørne”, som er en af landets smukkeste egne. Her regner det i gennemsnit flere dage om året end i Danmark.
Der dyrkes næsten udelukkende Albariño, selv om andre, lokale druer tillades. De plantes på terrasser og sættes op i espalier. Forholdene vanskeliggør høsten, som kun kan foretages manuelt, og det smitter naturligvis af på priserne.

Også her har krisen sat sine spor, så der kun har været meget få prisstigninger de sidste par år. Det kan stadig lade sig gøre at finde en Albariño, der ikke slår bunden helt ud af budgettet, og  vi giver hermed et bud på nogle ”gode køb”.
Hvis man er til ikke alt for tørre vine, skal det være Marieta fra Martin Codax – den første til at producere en halvtør Albariño.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God