Pris: 170,00 DKK 100,00 DKK
Producent: Frankrig
Varenummer: Årgang 2019 + 2020
Lagerstatus: 24
Tags: Bourgogne

Prosper Maufoux Macon-Villages 

"Du får masser af burgundisk kvalitet i denne vin" - Houlberg Vinblog

Mâcon-Villages 2018 fra populære Propser Maufoux er en charmerende frugtbombe – et flot eksempel på årgangens enestående kvalitet. 

Macon-Villages stammer fra det sydlige Bourgogne, klods op ad berømte Pouilly-Fuissé. Hvidvinene fremstilles på 100% Chardonnay fra en eller flere af de 27 "tilladte" landsbyer. Områdets voksesteder med undergrund af kalksten er som skabt til Chardonnay.

Smag:

Lys gylden i glasset med herlig frugtig duft af æble, pære, citrus og nektarin. I munden blød og cremet med dejlig friskhed og Macon-klassisk frugtcharme. Fine nuancer af hvid fersken og nybagt brioche i den lange eftersmag. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.

5 "Thumbs Up" (90-93p) Houlberg Vinblog
"Næsen byder på en anelse melon, tropisk frugt, mandariner, faktisk godt proppet med frugt, frisk og på ingen måde nogen tyk, fed Chardonnay, men alene lidt erotisk buttet med en lækker inderlighed … og dufter bare supergodt.
Smagen er også herlig elegant, let og samtidig med dybde, flot balance, helt direkte i smagen, super god smag og til prisen er det virkelig en lækker vin."

“Very good quality” - Jancis Robinson om hvid bourgogne fra 2017
”Good Producer” – Robert Parker om Prosper Maufoux

Vidste du det? 
Nadine Gublin blev i slutningen af 1990’erne den første kvindelige ønolog, som opnåede titlen som ”årets winemaker i Frankrig” hos Revue de Vin de France. I dag laver Nadine vin to steder. Dels som teknisk direktør hos Domaine Jacques Prieur, der nærmest vader i +95p ratings hos de store anmeldere. Og dels hos Prosper Maufoux, hvor hun som fast ønologisk konsulent arbejder tæt sammen med den daglige winemaker! Nadines suveræne bourgogner kendes bl.a. på deres rige frugtfylde, da hun foretrækker at arbejde med relativt sent høstede druer.

Madforslag:

Anbefales til hygge, dampede fisk og skaldyr, sushi, salater, fjerkræ, grøntsagsretter og milde oste. Nyd vinen ved 10-13°C

Macon-Villages 2018 er fremstillet på 100% Chardonnay fra Macon-kommunen Igé. Vinen er fremstillet i frisk og frugtren stil – helt fri for ny eg. Flere måneders bærmekontakt har givet vinen en lækker cremet tekstur.    

Prosper Maufoux’ vine modner under perfekte klimatiske betingelser i hovedkvarterets hvælvede kældre fra 1400-tallet. 

Prosper Maufoux har siden 2009 været ejet af den kvalitetsbevidste Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God