Pris: 100,00 DKK
Producent: Australien
Varenummer: Årgang 2017
Lagerstatus: 16

Wakefield Unwooded Chardonnay Promised Land

 

Familien Taylor har altid været fascineret af det smukke ”Clare Valley” i det sydlige Australien (ca. 150 km. syd for Adelaide). Tilbage i 1969 lykkedes det så at finde 178 hektarer langs den smukke Wakefield River. Med forbillede i især de store franske vine ønsker familien at lave vine med elegance og kompleksitet end blot vulgære og voluminøse vine. Her er Clare Valley, med sit lidt køligere australske klima, perfekt. Med marker i 350 m. højde er her nok varmt om dagen, men om aftenen og natten falder temperaturen drastisk og druerne kan ”komme sig” og modne optimalt og naturligt. Hos Wakefield har det høj prioritet at bevare naturen i regionen. Derfor er man aktivt gået i gang med mange initiativer både i mark og vineri for at gøre produktionen bæredygtig. I 2009 blev vinhuset ISO-certificeret i bestræbelserne på tage hensyn til både miljø og produktion.

Vinhusets logo stammer fra de mange fossiler af søheste, som man fandt under udgravninger og etableringen af vinmarker. Netop tre søheste er en gestus til de tre generationer af familien Taylor, der i dag er involveret i firmaet. ”Promised Land” (Det forjættede land) er en serie af vine opkaldt efter familiens første indtryk af regionens muligheder for vindyrkning. 

Flere oversøiske lande har i årtier levet højt på deres oversøiske Chardonnay-vine, der ofte har været temmelige fadprægede (chips/stave). De dygtige producenter formår altid at dosere længden af lagringen således, at fadnoterne i stedet bliver et supplement til vinen. Fadlagring kan let overdrives, så derfor ønsker flere producenter også at præsenterer Chardonnay, som er mere frugtdrevne.

Wakefield laver en sådan ”unwooded” udgave, altså en vin uden fadlagring, der i stedet fremhæver de primære frugtaromaer og giver dig den rene drue.

Serveringsforslag:
Lys strågul farve med lidt grønne reflekser. Der er både lidt duft af fersken og andre tropiske frugter fint blandet med citrusnoter, der skærer lidt igennem de mere sødmefulde toner. Medium tør karakter med god fylde og fin afslutning af citrusfrugter. Drik gerne som aperitif, salat og vegetarretter.

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML oversættes ikke!
Dårlig God